XPRT Scheenbeschermers
XPRT Kleding
XPRT Bokshandschoenen
XPRT Accessoires
Venum Bokshandschoenen
Twins Bokshandschoenen
King Bokshandschoenen

Bas Rutten

« Terug

De interesse voor vechtsporten werd bij Sebastiaan 'Bas' Rutten gewekt op 12-jarige leeftijd na het zien van een film van Bruce Lee. Toentertijd kon hij zich waarschijnlijk niet indenken dat hij op een dag drievoudig 'King of Pancrase, zwaargewicht kampioen in de UFC, een gecertificeerde MTBN Thai Boxing instructeur en kleurrijke commentator zou worden. Bas Rutten, alias 'El Guapo' komt uit Nederland maar is tegenwoordig woonachtig in Californië in de Verenigde Staten van Amerika waar hij training geeft aan UFC vechters als Kimbo Slice.

Bas Rutten werd op 24 februari 1965 in Tilburg geboren. In eerste instantie wilde hij leren om met nunchaku's te vechten, maar zijn ouders waren hierop tegen. Uiteindelijk kreeg hij toestemming om Tae Kwon Do te gaan beoefenen. Hij behaalde de 2de dan in deze martial art en stapte toen over op Kyokushin karate waarin hij de 5de dan wist te behalen. Op 20-jarige leeftijd stapte hij over naar het Thai boksen en won 14 opvolgende partijen op knockout. Daarna volgde zijn eerste nederlaag, ook op knockout. Volgens Rutten was Kyokushin karate de basis van zijn vaardigheden en hij voegde hier verschillende technieken uit andere vechtsporten aan toe.

Tijdens zijn gevechten werden stompen en trappen richting de lever van zijn tegenstander zijn handelsmerk. Hij noemt dit een 'liver shot' in zijn DVD's met vechttechnieken. Hij werd ook bekend vanwege de zogenaamde 'Rutten jump' die hij uitvoerde in de ring na iedere overwinning.

Hij begon zijn professionele MMA (mixed martial arts) carrière in 1993 bij Pancrase (een Japanse vechtsport organisatie). Omdat hij weinig ervaring had met grondgevechten moest hij in enkele tegenstanders zijn meerdere erkennen. Maar in 1996 keerde hij terug in MMA partijen en met zijn eerder opgedane ervaringen werd hij drievoudig 'King of Pancrase'. Sindsdien heeft Bas Rutten 'The Bas Rutten System' ontwikkeld, talloze martial arts video's gemaakt en boeken over martial arts geschreven.
Deel dit met je vrienden
2 reacties op "Bas Rutten"
Geplaatst door koem 07 augustus 2013, 05:58 uur
heeft bas rutten ook mma scholen in nederland want ik ben al een tijdje aan het kijken en kom alleen maar in amerika terecht
Geplaatst door Emrullah 15 mei 2011, 16:02 uur
Hey,
Bas rutten ik wil ook de MMA doen en ik doe als voor om in te gaan ik heb allles voor me neus als je mijn traingt en mijn trainger wordt ik woon in Den Haag Bas rutten mijn favorieten VECHTER
Plaats je reactie
Naam
E-mail
Reactie
 

Bezoek adres

3rd Millennium BV
Fascinatioboulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel
(Rotterdam)

e-mail info@k1-mma.nl
Telefoonnummer 010 226 38 68
Bezoek adres

Ons assortiment

Springtouw - Thais model
vanaf € 24,95
Cryos Koelspray
vanaf € 12,95
XPRT-PSG Pro Scheen beschermers
vanaf € 44,95
XPRT Roze scheenbeschemers
vanaf € 24,95
Muay Thai broekjes
vanaf € 15,95
Kickboks broeken
vanaf € 29,95
MMA Handschoenen XPRT
vanaf € 34,95
Muay Thai Set Full XPRT
vanaf € 99,95
XPRT Kickbox set Dames
vanaf € 99,95
XPRT Set Pro
vanaf € 129,95
Twins Kickboks Set
vanaf € 209,95
XPRT Tribal Zwart kickboxing broek
vanaf € 29,95
XPRT Pitbull Wit kickbox broekje
vanaf € 29,95
MMA Broek XPRT
vanaf € 39,95
XPRT Roze Bokshandschoenen
vanaf € 49,95
Roze XPRT Enkelkousen
vanaf € 9,95