XPRT Scheenbeschermers
XPRT Kleding
XPRT Bokshandschoenen
XPRT Accessoires
Venum Bokshandschoenen
Twins Bokshandschoenen
King Bokshandschoenen

Royce Gracie

« Terug

Royce Gracie werd geboren in de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Royce Gracie komt uit een gezin met negen kinderen, waarvan zeven jongens. Al op jonge leeftijd begint hij als een spelletje met zijn vader Helio met het trainen van jiu-jitsu. Zijn vader heeft geen van zijn kinderen ooit de sport opgedrongen en zij hoefden geen les te nemen op een echte sportschool als ze dat niet wilden. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en Royce ging vaak na schooltijd en in de weekenden naar de 'Academy' in Rio om te trainen.

Op 8-jarige leeftijd begint Royce deel te nemen aan toernooien. Op 16-jarige leeftijd behaalt hij zijn blauwe band en minder dan twee jaar later zijn zwarte band. Royce verhuist op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten om bij zijn broer Rorion te gaan wonen. Ze beginnen privéles te geven vanuit hun garage, soms wel meer dan tien uur per dag. Elf jaar later openen Royce en Rorion Gracie de 'Jiu-Jitsu Academy' in Torrance, Californië. Vandaag de dag is dit één van de grootste martial arts scholen in Amerika.

Zijn indrukwekkende carrière als een vechter begint in 1993 na drie tegenstanders te verslaan in de eerste 'Ultimate Fighting Championship'. Zijn broer Rorion kwam met het idee van deze innovatieve toernooivorm als een manier om de wereld kennis te laten maken met Gracie Jiu-Jitsu. De ene vorm van martial arts na de andere werd verslagen door de 1,85 meter lange en 80 kilo zware Royce Gracie. Zijn tegenstanders wogen soms wel meer dan 25 kilo meer. Hij won uiteindelijk 3 UFC titels en is vandaag de dag nog steeds de enige vechter in de geschiedenis die vier tegenstanders op één avond heeft verslagen in partijen waar 'zonder regels' gevochten wordt.

Royce is nog steeds zeer actief in de vechtsportwereld. De legende van de Gracie familie begon in Brazilië met zijn vader Helio Gracie. Nu heeft Royce de eer om de technieken, geperfectioneerd door zijn vader, over de hele wereld te verspreiden. Naast zijn drukke vechters bestaan geeft hij over de hele wereld trainingen en seminars. Zijn lijst met leerlingen is enorm en hij gaf diverse beroemdheden les: Chuck Norris, Ed O'Neal, Guy Ritchie en Nicholas Cage. Ook de Amerikaanse politie en het Amerikaanse leger maken gebruik van zijn diensten.

Royce woont nog steeds in Torrance, Californië met zijn vrouw Marianne en drie zoons, Khonry, Khor en Kheydon. Hij traint nog altijd heel hard en zijn trainingen bestaan onder meer uit rennen, trainen met gewichten, cardio, meditatie en ontelbare uren van Gracie Jiu-Jitsu. Hij is altijd klaar voor het volgende gevecht.
Deel dit met je vrienden
Plaats je reactie
Naam
E-mail
Reactie
 

Bezoek adres

3rd Millennium BV
Fascinatioboulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel
(Rotterdam)

e-mail info@k1-mma.nl
Telefoonnummer 010 226 38 68
Bezoek adres

Ons assortiment

Springtouw - Thais model
vanaf € 24,95
Cryos Koelspray
vanaf € 12,95
XPRT-PSG Pro Scheen beschermers
vanaf € 44,95
XPRT Roze scheenbeschemers
vanaf € 24,95
Muay Thai broekjes
vanaf € 15,95
Kickboks broeken
vanaf € 29,95
MMA Handschoenen XPRT
vanaf € 34,95
Muay Thai Set Full XPRT
vanaf € 99,95
XPRT Kickbox set Dames
vanaf € 99,95
XPRT Set Pro
vanaf € 129,95
Twins Kickboks Set
vanaf € 209,95
XPRT Tribal Zwart kickboxing broek
vanaf € 29,95
XPRT Pitbull Wit kickbox broekje
vanaf € 29,95
MMA Broek XPRT
vanaf € 39,95
XPRT Roze Bokshandschoenen
vanaf € 49,95
Roze XPRT Enkelkousen
vanaf € 9,95