XPRT Scheenbeschermers
XPRT Kleding
XPRT Bokshandschoenen
XPRT Accessoires
Venum Bokshandschoenen
Twins Bokshandschoenen
King Bokshandschoenen

UFC on FOX 15: Resultaten en discussie

« Terug
UFC on FOX 15: Resultaten en discussie 

UFC on FOX 15, een knaller van een gepland evenement. Ondanks de belangrijke blessure aan Yoel Romero, kunnen UFC-fans rekenen op een erg sterk evenement, zoals eigenlijk altijd op FOX gepland wordt. Weinig debutanten, in tegenstelling tot vorige week, en veel veteranen die de klappen van de zweep kennen. Veel belangrijke gevechten dus, met als afsluiter het gevecht om te bepalen wie een titelgevecht gaat krijgen voor de UFC middengewichttitel in Lyoto Machida en Luke Rockhold. Desondanks zal Ronaldo ‘Jacare’ Souza ook een vechter om een oog op te houden zijn in zijn gevecht met Chris Camozzi. Maar ook de zogeheten undercard zijn goede gevechten te zien, zoals Takeya Mizugaki tegen Aljamain Sterling en Patrick Cummins tegen Ovince Saint Preux. Genoeg dus om naar vooruit te kijken op dit evenement.

Prelims op UFC Fight Pass
Twee bonkige middengewichten in Eddie Gordon en Chris Dempsey starten het evenement. Dempsey is de vechter die naar voren komt, maar Gordon scoort in de eerste twee ronden beter. Hij blokkeert meerderetakedowns van Dempsey en houdt het gevecht staand. Daarin scoort ‘Truck’ met krachtige stoten, maar kan hij Dempsey geen zeer doen. Maar naarmate het gevecht vordert, komt Dempsey beter in het gevecht en put hij zijn tegenstander uit. Halverwege de tweede ronde is dat al te zien en hij weet ook de derde ronde winnen. Het gevecht gaat naar de jury en het is lastig in te schatten wat de jury zal scoren. Heeft Dempsey de tweede ronde gestolen? Volgens twee juryleden wel, waardoor hij wint in de achtertuin van Gordon.

Diego Brandão en Jimmy Hettes zijn twee aantrekkelijke vechters om te zien, dat belooft veel. Brandão is sterker dan Hettes en legt Hettes makkelijk op de grond. Desondanks prefereert de Braziliaan een staande gevecht, maar hij wordt door Hettes op de grond geforceerd. Daarin is Brandão ook dominant en lost hij meerdere ellebogen. Hettes heeft ook zijn momenten met zijn BJJ, maar brengt Brandão nooit in problemen. Nadat de eerste ronde voorbij is, komt de dokter de Octagon binnen om de bloemkooloor van Hettes te bekijken. Er zit een snee in en het bloed hevig, waardoor het gevecht gestopt wordt. Hettes is kwaad en laat zijn frustratie los op de kooi, maar de wond was genoeg om het gevecht te stoppen.

Tim Means vecht voor de tweede keer in zeven weken en doet dit tegen George Sullivan. In zijn vorige gevecht zette ‘The Dirty Bird’ het beste optreden van zijn UFC-loopbaan neer en tegen Sullivan ziet hij er opnieuw goed uit. In de clinch is hij gevaarlijk met ellebogen en op afstand is de langere vechter gevaarlijk met linker stoten en trappen. Sullivan is uitgeput rond het einde van de tweede ronde en moet hij alle zeilen bijzetten om het einde van het gevecht te halen ipv. de overwinning binnen te halen. De derde ronde ronde speelt zich in tegenstelling tot de eerste twee op de grond af, op initiatief van Means, en daar behoudt hij controle via side controle. Means houdt meer vast dan dat hij schade uitdeelt, maar uiteindelijk kan hij de arm-triangle choke inzetten. Sullivan is kansloos en moet afkloppen.

Prelims op FOX:
De intentie van Aljamain Sterling is vroeg duidelijk: krijgt Takeya Mizugaki op de grond. De Amerikaan heeft hier in de eerste ronde veel moeite mee en Mizugaki profiteert hier optimaal van met zijn boksvaardigheden. Sterling doet aardig mee, maar blijft tevergeefs voor een grondgevecht gaan. In de tweede ronde heeft hij meer succes en kan hij direct op de rug komen van Mizugaki. ‘The Funk Master’ probeert een verwurging te doen, maar opnieuw verdedigt de Japanner goed. Desondanks wint Sterling de tweede ronde. De derde lijkt opnieuw een prooi te worden voor Sterling op de grond. De Amerikaan is in controle maar wordt op zijn rug gegooid als hij een verwurging probeert te doen. Desondanks gaat Sterling nog steeds voor een arm-triangle choke van onder, een moeilijke move om af te maken. Desondanks knijpt Sterling hard en doet hij alles correct. Mizugaki moet hierdoor vrij snel afkloppen. Een knappe overwinning voor de talentvolle Sterling, die wint voor zijn eigen thuispubliek. Wat zal het volgende voor hem zijn?

TUF 19-winnaar Corey Anderson vecht tegen Gian Villante. Anderson is de favoriet en opent fel met boksvaardigheden, maar Villante countert goed met beentrappen. Anderson verdedigt de trappen niet, waardoor Villante zijn doelwit gevonden heeft. Het hele gevecht maait Villante naar het been van ‘Beastin 25-8′, die met zijn verbeterde bokstechnieken het gevecht wil winnen. Anderson kan met combinaties (die enkel naar het hoofd zijn) punten scoren, maar Villante scoort simpelweg beter met beentrappen en counters. Uiteindelijk krijgt Villante loon uit werken in de derde ronde. In eerste instantie verliest hij de ronde omdat hij gas terugneemt en Anderson het tempo juist opvoert, maar als hij met een rechter stoot Anderson achter het oor raakt, is het voorbij. Anderson weet niet meer waar hij is, loopt tegen de kooi aan, Villante jaagt door en de scheidsrechter maakt het af. Een knappe overwinning voor Villante.

In interessant gevecht op lichtzwaargewicht tussen Ovince Saint Preux en Patrick Cummins volgt. Cummins is de veel betere worstelaar en probeert vanaf het begin Saint Preux naar de grond te krijgen. De sterke takedowns werken echter niet; ‘Durkin’ kan zijn tegenstander niet op de grond houden. Saint Preux doet zijn best om het gevecht staande te houden en het daar af te maken. Cummins doet staand ook goed mee, is de agressievere vechter en komt meer naar voren, maar in de slotseconden van de eerste ronde is het plotseling voorbij. Zodra Cummins inkomt, raakt Saint Preux hem met een linker opstoot. Cummins gaat neer en Saint Preux maakt het af zes seconden voor het einde van de ronde.

Tot slot, Jim Miller tegen Beneil Dariush. In het begin tasten de twee lichtgewichten elkaar staand af, tot het gevecht naar de grond gaat. Dariush heeft grotendeels de controle bovenop, maar Miller neemt veel risico’s met verschillende submissions. De vechter uit New Jersey probeert in de eerste ronde alleen al een triangle choke, Kimura en guillotine choke. Dariush klopt niet af en neemt zijn tijd bovenop. De eerste ronde is hierdoor voor Miller, maar de tweede en derde ronde zijn duidelijk voor Dariush. De controle vanaf mount, half guard en rug zijn genoeg voor de overwinning via de jury, maar afmaken lukt niet. Miller verdedigt alle verwurgpogingen en probeert Dariush drie keer van zich af te krijgen door te staan en zich naar voren of achter te laten vallen, maar de 25-jarige vechter houdt vol.
 

Main Card:
Felice Herrig vs. Paige VanZant
Direct starten de enige twee vrouwen van het evenement op hoge snelheid. Ze komen in de clinch gooien daar stoten en knieën tot het gevecht naar de grond gaat. Binnen dertig seconden weet VanZant de takedown te krijgen en er een grondgevecht van te maken. Het is een chaotisch gevecht, vanaf het begin tot het einde. Er is niet één positie die langer dan een minuut vastgehouden wordt door beide vechtsters, wat voor veel actie zorgt. In eerste instantie die Herrig goed mee, maar vanaf de tweede en derde ronde neemt ’12 Gauge’ het gevecht totaal over. Op de grond is ze dominant, gooit ze heel veel ground-and-pound en remt ze ‘Lil Bulldog’ af. Dit doet ze tot het einde van het gevecht, wat betekent dat ze wint via het besluit van de jury. Een erg indrukwekkende overwinning voor de net 21-jarige VanZant.
Paige VanZant verslaat Felice Herrig via unaniem besluit (2X 30-26, 1X 30-27)

Cub Swanson vs. Max Holloway
Van het ene jonge talent naar het andere. Kan Max Holloway Paige VanZant nadoen en een veteraan verslaan in Cub Swanson? ‘Blessed’ ziet er vanaf het begin goed uit. Hij neutraliseert Swanson door gebruik te maken van zijn lengte, bewegelijkheid en een enorme variatie aan stoten. Hierdoor stapt hij in, deelt hij een paar stoten uit met af en toe een trap erbij, voordat hij afstand neemt zonder geraakt te worden. Swanson kan weinig terugdoen, mist vooral en mikt op een enkele stoot of trap die Holloway knock-out kan krijgen. Deze komt niet. Holloway houdt het tempo vast, krijgt meer zelfvertrouwen als het gevecht vordert en de slagroom op de taart komt laat in de derde ronde. Een stoot naar het lichaam brengt het gevecht naar de grond waar Holloway het wil afmaken via arm-triangle choke. Swanson klopt niet af, het gevecht wordt weer staand, maar opnieuw brengt Holloway Swanson in de problemen met stoten. Een combinatie leidt ertoe dat Swanson aangeslagen is en de Hawaïaan staand voor een guillotine choke gaat. Hij trekt Swanson naar de grond, verplaatst zich naar mount en doet Swanson veel pijn. Na even aanzetten klopt Swanson af. Holloway is een gevaarlijke vechter dames en heren.
Max Holloway verslaat Cub Swanson via submission (guillotine choke), 3:58 in de derde ronde

Ronaldo Souza vs. Chris Camozzi
Voor de tweede keer een rematch uit noodzaak tussen Chris Camozzi en Ronaldo ‘Jacare’ Souza. Dit keer is de situatie voor Camozzi nog belabberder, maar mag hij zich hierdoor wel weer UFC-vechter noemen. De vraag die vooraf eigenlijk bij velen beantwoordt zou worden, is of Camozzi het langer uit zou houden dan vorige keer. Het antwoord: nee. Camozzi opent met een paar beentrappen voordat Souza twee goede rechter stoten uitdeelt. De Braziliaan houdt de druk voordat hij een eenvoudige takedown doet en in full guard komt. Souza gaat makkelijk naar side control via de kooi, stapt over Camozzi heen, doet een armbar en wint. Eenvoudig, effectief en door naar het volgende gevecht.
Ronaldo Souza verslaat Chris Camozzi via submission (armbar), 2:33 in de eerste ronde


Samengevat:
De UFC-vechters wisten het te brengen in New Jersey. UFC on FOX 15 werd vooraf bestempeld als een zeer sterk evenement en maakte het waar. Vele goede en sterke optredens van begin tot het einde zorgden voor dominante optredens en goede gevechten. Een paar van de namen: Ovince Saint Preux met de knock-out op Patrick Cummins, Aljamain Sterling met de arm-triangle choke van onder op Takeya Mizugaki, Paige VanZant die haar plek op de main card optimaal gebruikt, Gian Villante met een goede knock-out, Max Holloway die Cub Swanson domineert en Tim Means met zijn tweede sterke optreden in zeven weken. Dit alles werd afgesloten door Luke Rockhold en Lyoto Machida. Vooraf werd gedacht dat dit spannend zou worden, maar Rockhold nam alle spanning weg in anderhalve ronde. Op de grond wist hij Machida op elk aspect te verslaan en maakte hij een hele sterke zaak voor een titelgevecht. Waarschijnlijk een betere dan Ronaldo Souza, die (met alle respect) Chris Camozzi domineerde op de grond. Af en toe is het jammer dat er maar vier bonussen in totaal worden weggegeven, maar laten we er vanuit gaan dat Dana White zijn vechters goed verzorgt na dit evenement.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Performances of the Night: Luke Rockhold & Max Holloway
Fight of the Night: Corey Anderson vs. Gian Villante

Deel dit met je vrienden
Plaats je reactie
Naam
E-mail
Reactie
 

Bezoek adres

3rd Millennium BV
Fascinatioboulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel
(Rotterdam)

e-mail info@k1-mma.nl
Telefoonnummer 010 226 38 68
Bezoek adres

Ons assortiment

Springtouw - Thais model
vanaf € 24,95
Cryos Koelspray
vanaf € 12,95
XPRT-PSG Pro Scheen beschermers
vanaf € 44,95
XPRT Roze scheenbeschemers
vanaf € 24,95
Muay Thai broekjes
vanaf € 15,95
Kickboks broeken
vanaf € 29,95
MMA Handschoenen XPRT
vanaf € 34,95
Muay Thai Set Full XPRT
vanaf € 99,95
XPRT Kickbox set Dames
vanaf € 99,95
XPRT Set Pro
vanaf € 129,95
Twins Kickboks Set
vanaf € 209,95
XPRT Tribal Zwart kickboxing broek
vanaf € 29,95
XPRT Pitbull Wit kickbox broekje
vanaf € 29,95
MMA Broek XPRT
vanaf € 39,95
XPRT Roze Bokshandschoenen
vanaf € 49,95
Roze XPRT Enkelkousen
vanaf € 9,95